Er du usikker på om du skal ansøg politiet om tilladelse til opstilling af forlyster? – Så er der hjælp at hente i denne guide.

Det er nemlig ikke alle aktiviteter, der skal godkendes af politiet, når det kommer til offentlige forlystelser. Men der er altså skabe krav til ansøgning af offentlige forlystelser til blandt andet cykelløb, tivoliforlystelser, hoppeborge, tombolaer og meget mere.

Hvilke standarder skal oppustelige aktiviteter leve op til?

Oppustelige aktiviteter som hoppeborge, rutchebaner, bungee run baner, gladiator kamp med mere skal leve op til DS/EN 14960, for at kunne have en aktiv synsbog. Både Force Technology og Teknologisk Institut har akkreditering fra DANAK.

Standarden fastlægger sikkerhedskrav til oppustelige legeredskaber, hvor de primære legeaktiviteter er at hoppe og rutsje

Dansk Standard

Skal jeg ansøge politiet om tilladelse til opstilling af offentlige forlystelser?

Det er som tidligere nævnt ikke altid, at man skal søge tilladelse hos politiet om opstilling af offentlige forlystelser & aktiviteter. Men hvornår er det så lige at man skal ansøge om opstilling af offentlige forlystelser og hvornår er der ikke dette behov?

Herunder kommer vi med eksempler på opstillinger af forskelligt aktiviteter, for at se på, hvornår det er nødvendigt at have politiets tilladelse.

Koster det penge at ansøge politiet om tilladelse til opstilling af offentlige forlystelser?

Nej, det er gratis at ansøge politiet om tilladelse til opstilling af offentlige forlystelser. Er du i tvivl om du skal ansøge om tilladelse, så kan lokal politiet være behjælpelig med vejledning.

Offentlige arrangementer

Når du afvikler et offentligt arrangement, skal du ansøge om opstilling af offentlige forlystelser, som fx. hoppeborge, oppustelige rutchebaner, bungee run baner, Rodeotyre og gladiatorkamp.

Dette udstyr skal have en aktiv synsbog og have polititilladelse for opstilling til offentlige arrangementer:

✅ Hoppeborge
✅ Rodeotyr
✅ Gladiatorkamp
✅ Tombola
✅ Oppustelige Rutchebaner
✅ Bungee run
✅ Tivoliforlystelser
✅ Aktivitetsbaner

Eksempler på aktiviteter, hvor du ikke skal ansøge:

Du skal ikke have godkendt sumodragter, unicorn hoppers, bumper balls, mindre aktivitetsbaner med promillebriller, oppustelig øksekast, fodbold pool eller oppustelige fodboldbaner, hvor man løber på jorden eller et underlag der ikke er oppusteligt.

Dette udstyr skal IKKE have en aktiv synsbog eller have polititilladelse for opstilling til offentlige arrangementer:

❌ Sumodragter
❌ Unicorn stafet
❌ Bumper balls
❌ Promillebrille aktiviteter
❌ Oppustelige øksekast
❌ Fodbold pool
❌ Oppustlig fodboldbane

Private arrangementer

Der skal ikke søges polititilladelse til private arrangementer. Hvis du er i tvivl om dit arrangement er privat eller offentligt, kan du altid kontakte lokalpolitiet, der kan vejlede dig.

Hvor kan jeg ansøge tilladelse til opstilling af offentlige forlystelser?

På Politiets hjemmeside kan du ansøge om tilladelse til opstilling af offentlige forlystelser. Du skal have følgende klar til ansøgningen:

  • MitID
  • Tid og Sted
  • Beskrivelse af aktiviteten
  • Have alle dokumenter klar til at vedhæftet i PDF format.

Hvad skal man bruge af dokumenter til ansøgningen?

Der er en del dokumenter, som du skal have klar inden du starter din ansøgning, såfremt disse dokumenter ikke er vedhæftet, så bliver din ansøgning ikke godkendt. Der er i alt tale om 3-4 dokumenter, der skal vedhæftes til din ansøgning, hvilket er PDF af aktiv synsbog, Kontrol attest fra sidste syn (skal være under 1 år gammel) en forsikring og eventuelt en godkendelse fra kommunen, hvis arrangementet bliver afviklet på offentligt område.

Synsbog

Kopi af alle sider af tilsynsbogen til sidste godkendte stempel og synsdato

Download synsbøg på den lejet aktivitet her

Kontrolattest

Kopi af alle sider af kontrol attesten

Download kontrolattest på den lejet aktivitet her

Forsikring

Udstyr der bruges til offentlige forlystelser skal være forsikret, vi har forsikret udstyret hos TRYG.

Download forsikrings police her

Godkendelse fra kommunen

Afvikles arrangementet udendørs på kommunens område (Fx grønne områder, torvet, havnepladsen etc.) Så skal man have en tilladelse fra kommunen, der kan vedhæftes ansøgningen til politiet.

Såfremt arrangementet afvikles på privat grund, så skal der ikke foreligge en godkendelse fra kommunen, med mindre, der kan være tale om at arrangementet påvirker den lokale trafik eller noget i den stil.

Lovgivning om offentlige forlystelser

Når du opstiller en hoppeborg, aktivitetsbane, rodeotyr eller lignende aktivitet, så skal du være opmærksom på, at der skal leves op til disse krav:

  • Det må ikke blæse mere end 9 meter i sekundet / ved 10 meter i sekundet skal hoppeborgen lukkes ned.
  • Hoppeborge må ikke bruges i regnvejr.
  • Der skal være god plads rundt om hoppeborgen, hvilket står nærmere beskrevet i synsbogen.
  • Hoppeborgen skal betjenes. være opsyn af en over 18 år, der er sat inden i at betjene hoppeborgen.

Læs hele bekendtgørelsen her